Kodinomaisuus lisää työviihtyvyyttä toimistoilla

Hyvin suunniteltu työympäristö tuottaa toivotun työntekijäkokemuksen ja parantaa samalla tehokkuutta. Työ sujuu, kun toimintatavat toimistolla ovat selkeät ja erilaiselle tekemiselle löytyy sopiva tila. Työntekijät keskiössä -ajattelua hyödynnetään nyt työympäristösuunnittelussa ja työntekijäkokemuksen vahvistamisessa. Viihtyisät, kodinomaiset tilat houkuttelevat tulemaan toimistolle. Miten työviihtyvyys on teillä otettu huomioon?

Työntekijäkokemukseen vaikuttavat työympäristön kolme ulottuvuutta: fyysinen, digitaalinen ja sosiaalinen. Hyvin toimiva digitaalinen työympäristö on käyttäjäystävällisen selkeä. Henkilöstö osaa käyttää digitaalisia työkalujaan ja kokee niiden tuottavan hyötyä omaan työntekemiseen. Sosiaalisen työympäristön pitää myös olla kunnossa. Jos esimerkiksi uudessa toimistossa on uudenlaisia toiminnallisia tiloja, ne kannattaa esitellä pelisääntöjen muodossa tilojen käyttäjille.

Toimiston on osoitettava etunsa kodin rinnalla

Etätyöaikana toimistotiloja verrataan kodin tuottamiin etuihin. Parhaimmillaan työskentelyolosuhteet kotitoimistolla tai kesämökillä ovat viihtyisät ja tarjoavat mahdollisuuden keskittymiseen. Siksi näitä kotitoimiston parhaita puolia kannattaa tuoda omiin toimitiloihin esimerkiksi kodinomaisten kokoontumistilojen, sohva- ja ruokailuryhmien, kattovalaisimien sekä viherkasvien avulla. Kun viihtyvyyden ja toiminnallisuuksien lisäksi otetaan huomioon helppo saavutettavuus eri kulkuvälineillä, toimistosta tulee entistä houkuttelevampi paikka tehdä omaa asiantuntijatyötä.

– Sijainti on noussut jopa tärkeämmäksi valintaperusteeksi kuin neliöt. Saavutettavuus kattaa kaiken sijainnista palveluihin kiinteistössä sekä sen lähiympäristössä, kertoo työympäristösuunnittelija Martina Rosenqvist Newseciltä.

Toimiston ergonomia voittaa yleensä kotitoimiston

Työympäristön laatu ja toimivuus ovat työnantajan kilpailuetutekijöitä, kun houkutellaan parhaita osaajia. Vastuullisesti ylläpidetyssä toimitilassa on otettu huomioon muun muassa sisäilmasto ja akustiikka, muunneltava valaistus ja vähäpäästöiset materiaalit. Työviihtyvyyttä lisäävät myös sijoittumisen väljyys työergonomian rinnalla.

Muuntojoustavuus tasaa käyttöhuippuja

Omien toimitilojen lisäksi kiinteistön käyttäjien yhteistilat, kuten lounget, lounasravintolat sekä neuvottelu- ja kokoontumistilat lisäävät tilankäytön joustoa. Muuntojoustavat tilat ovat helposti muunneltavissa työpisteiden määrän ja toiminnallisuuksien osalta.

– Muistutamme, että toimisto ei oikeastaan koskaan ole valmis työviihtyvyyden osalta. Sitä kannattaa muokata käyttäjien tarpeiden ja kokemusten mukaan, Rosenqvist jatkaa.

Eteläranta 8:n tiloissa korostuu muunneltavuus

Eteläranta 8:n toimitilojen osalta käymme tarkasti yksilöiden läpi uuden vuokralaisyrityksen tarpeet tilamäärän ja tilojen toiminnallisuuksien osalta. Helppo muunneltavuus on lähtökohta kaikelle tilasuunnittelulle. Asiantuntijamme auttavat myös työviihtyvyyttä lisäävissä asioissa, kuten laadukkaan vuokrakalustuksen osalta.

Asiantuntija:
Martina Rosenqvist
Senior Advisor & Team Leader
Workplace Development, Newsec

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Etsitkö edustavaa toimitilaa Helsingin keskustasta?

Eteläranta 8 tarjoaa laadukkaan työympäristön upeilla näkymillä. Jätä tietosi, niin jutellaan tilatarpeista tarkemmin!