Keskellä kaupunkia – elämän ytimessä

Eteläranta 8 sijaitsee Kaartinkaupungissa, joka on toiminut hallinnon ja liike-elämän tukikohtana aikojen alusta lähtien. Kaartinkaupunki on saanut nimensä Kasarmitorin vierellä sijaitsevan Kaartin kasarmin mukaan, nykyisin rakennuksessa sijaitsee Puolustusministeriön päärakennus. 

Vuonna 1955 valmistunut Eteläranta 8 toimii alun perin Suomen Höyrylaiva Oy:n ja Yhdistyneet Villatehtaat Oy:n pääkonttorina. Naapurustossa pitävät majaansa mm. Elinkeinoelämän keskusliitto ja työnantajajärjestöjen pääkonttori, Vanha kauppahalli ja Kauppatori sekä kaupungin parhaaksi mainittu ravintola Palace.

Dynaaminen Kaartinkaupunki houkuttelee isojen yritysten lisäksi myös pk-yrityksiä, mikä tarkoittaa kivijalkamyymälöitä ja monipuolisia ravintolapalveluita, kuten Esplanadin kupeessa sijaitseva perheomisteinen boutique-hotelli U14 ja sen suosittu Verso-ravintola. Siellä sijaitsevat myös aito libanonilainen ravintola Farouge Fabianinkadulla ja Olo Groupin uusin kortteliravintola Ego Korkeavuorenkadulla. Esplanadin kupeessa sijaitsee puolestaan suuren suosion saavuttanut ravintola Bardot ja juuri äskettäin avattu Richard McCormickin ranskalaistyylinen ravintola Chéri.

Hyvät liikenneyhteydet maalta ja mereltä varmistavat alueen kiinnostavuuden toimistotiloja kartoittavien mielissä.

Huomio aluetta kohtaan kasvoi entisestään kesällä 2021, kun aikaisemmin Senaatintorilla sijainnut kesäterassialue siirtyi Kasarmitorille, joka tarjosi helsinkiläisen ruokakulttuurin mielenkiintoisimmat tuulet lisämausteinaan ripaus taidetta ja merellisen Helsingin tunnelmaa. Kasarmitorin jättiterassilla palveli kesän ajan 13 ravintolatoimijaa, joiden joukosta löytyi monipuolisesti vaihtoehtoja pitsasta mereneläviin ja pienpanimo-oluista cocktaileihin.

Kesäterassin lisäksi uutena kokeiluna Kasarmikatu ja Pohjoinen Makasiinikatu muutettiin kesän ajaksi kukkaseppelein koristelluiksi kesäkaduiksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Etsitkö edustavaa toimitilaa Helsingin keskustasta?

Eteläranta 8 tarjoaa laadukkaan työympäristön upeilla näkymillä. Jätä tietosi, niin jutellaan tilatarpeista tarkemmin!