8 vinkkiä, miten edistää työhyvinvointia ja uudistaa työtapoja toimitiloissa

Toimistolla vietetystä ajasta voi tehdä tuottavampaa lisäämällä hyvinvointia parantavia asioita. Samalla luodaan uusia työtapoja tukeva toimiva ympäristö, joka lisää yhteisöllisyyttä ja takaa viihtymisen. Valinnan vapaus edistää sitoutuneisuutta.

Tässä 8 vinkkiä, mitä kannattaa huomioida modernin työnteon ja toimitilojen osalta.

1. Hyvistä toimitiloista on moneksi

Tilat kannattaa jakaa käyttötarkoituksen mukaisiin alueisiin. Tällöin työntekijät voivat valita omia työtehtäviään parhaiten tukevan työskentelypisteen. Rauhallisen työn tiloja, jotka mahdollistavat keskittymisen ja tiloja ryhmätöille, neuvotteluille ja työpajoille. Kohtaamistilojen merkitys korostuu ja siksi tulisi panostaa myös erityyppisiin henkilöstölle suunniteltuihin taukotiloihin, kahviloihin ja hyvinvointi-tiloihin.

2. Työympäristömuutos ja sitouttaminen

Työympäristön tehtävänä on tukea yrityksen strategiaa ja asetettuja tavoitteita sekä henkilöstön työnteon tapoja ja tarpeita. Työympäristömuutoksessa kannattaa ottaa työntekijöiden mielipiteet huomioon jo suunnitteluvaiheessa, mikä edesauttaa uudentyyppisen tilaratkaisun ottamista käyttöön. Työntekijöiden työhyvinvointi ja työteho paranevat, kun heillä on mahdollisuus vaikuttaa omaan ympäristöönsä.

Investointi toimitilojen viihtyvyyteen on samanaikaisesti investointi henkilöstöön.

Muutoksen syyt ja tavoitteet kannattaa viestiä avoimesti ja selkeästi henkilöstölle ja ottaa mukaan keskusteluun, jotta uusi ratkaisu saadaan jalkautettua ja työntekijöiden on niihin helpompi sitoutua.   

3. Vahva yrityskulttuuri antaa vapautta

Kun yrityskulttuuri perustuu vahvaan luottamukseen, voidaan työntekijöille antaa mahdollisuus vaikuttaa omaan työntekoon ja paikkaan, jossa sitä tehdään.  

Toimistot tukevat yrityksen kulttuuria ja siksi niiden merkitys vain kasvaa.

Valinnanvapaus edesauttaa työntekijäkokemuksessa, jossa henkilöstö on hyvinvoivaa ja motivoitunutta sekä helpottaa myös uusien osaajien rekrytoinnissa. 

4. Tiimissä on voimaa

Sosiaalinen kanssakäyminen on valtavan tärkeässä roolissa työpaikalla ja se on itse asiassa yksi suurimmista syistä miksi menemme toimistoille. Haluamme tavata ihmisiä ja vaihtaa ajatuksia. Yhdessä tekeminen on inspiroivaa ja tuottavaa. Tilanne edellyttää työtapojen kehittämistä ja työyhteisön yhteisöllisyyttä lisäävien asioiden tuomista myös virtuaalisiin ympäristöihin. Työkulttuurin vaalimiselle kannattaa yhdessä ideoida sopivia tapoja ja tapahtumia.

5. Kotitoimiston viihtyisyyttä

Tarkoituksenmukainen ja kohdennettava valaistus on tärkeä osa hyvää toimitilaa. Viihtyvyyden kannalta ikkunallisuus ja maisemat ovat tärkeitä, jotta silmä voi välillä irrottautua näyttöruudusta kaukaisuuteen. Toimistossa on puheensorinaa, naputusta ja muita häiritseviä ääniä, jolloin akustiikan merkitys korostuu. Nykyään löytyy paljon erilaisia akustointiratkaisuja, jotka toimivat hyvin myös sisustuselementteinä. Kotitoimiston parhaita puolia kannattaa tuoda omiin toimitiloihin esimerkiksi kodinomaisten kokoontumistilojen, sohva- ja ruokailuryhmien, kattovalaisimien sekä viherkasvien avulla.

6. Siistissä ympäristössä viihdytään paremmin

Keskeisessä roolissa on terveellinen ja turvallinen työympäristö, joka tukee työntekijöiden hyvinvointia ja työvirettä. Hyvä sisäilma ja sen säädettävyys ovat tärkeitä, sillä ihmisillä on eri näkemyksiä oikeasta työskentelylämmöstä, mutta mahdollisimman montaa miellyttävä kompromissi löydetään kokeilemalla. Siisti toimisto ja hygieniasta huolehtiminen luo viihtyvyyttä ja lisää turvallisuutta.  

7. Yhteiset ateriahetket ovat parasta ravintoa  

Työkavereiden kanssa nautittu terveellinen lounas on terveysteko itselle. Asiantuntevasti valmistettu lounaspöytä pitää huolen jaksamisesta tarjoamalla silmänruoan lisäksi kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä. Samalla työkavereiden kanssa jaetut työ tai henkilökohtaiset tarinat edistävät yhteenkuuluvuutta ja sosiaalisia suhteita.   

8. Hyvät kulkuyhteydet lisäävät viihtyvyyttä

Hyvä sijainti ja kulkuyhteydet eri puolilta saapuville lisäävät viihtyvyyttä. Sijainti ei tarkoita vain lyhyttä välimatkaa kodin ja työpaikan välillä, vaan olennaisempaa on seurata on työmatkaan käytettyä aikaa.

Hyvä sijainti nostaa myös yrityksen arvoa asiakkaiden silmissä ja helpottaa rekrytoinnissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Etsitkö edustavaa toimitilaa Helsingin keskustasta?

Eteläranta 8 tarjoaa laadukkaan työympäristön upeilla näkymillä. Jätä tietosi, niin jutellaan tilatarpeista tarkemmin!